Çubuk Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çubuk Ziraat Odası > Haberler > Gökçedere'de Yağmur Duası

Gökçedere'de Yağmur Duası

Çubuk'ta yağmur duaları devam ediyor.

Çubuk'ta yağmur duaları devam ediyor.
Pazar Günü Gökçedere Mahallesinde yağmur duası yapıldı.

Çubuk'ta, besiciler ve kasaplar yağmur duasına çıktı 
Çubuk ilçesine bağlı Gökçedere Mahallesi'ndeki besiciler ve kasaplar, kurban keserek yağmur duasına çıktı.

 

Gökçedere Mahallesi'nde düzenlenen yağmur duasına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle halkının yanı sıra civar köy ve mahallelerden gelenler katıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren ilçenin en yüksek tepelerinden biri olan Dede Tepe'ye araçlarıyla ve yürüyerek gelen mahalle sakinleri 4 büyükbaş kurban kesti. Tepede kılınan namaz ve okunan duaların ardından imam Salih Akyol, yağmur duası yaptırdı. Yağmur duasına gelen yaklaşık 3 bin kişiye kurban etlerinden pişirilen homaça yemeği ve bulgur pilavı ikram edildi.

Mahallelerinin geçim kaynağının besicilik ve kasaplık olduğunu söyleyen Gökçedere Mahallesi Muhtarı Veli Doğan, son yıllarda yağmurun yağmaması ve otlakların kuruması nedeniyle yağmur duasına çıktıklarını belirtti. Mahallelerinde 5 binin üzerinde büyükbaş hayvan olduğunu kaydeden Doğan, "Bizim mahallenin yüzde doksanı kasap ve besicidir. Kuraklığın başta saman olmak üzere, ekine, ota ve dolayısıyla hayvancılığa büyük bir etkisi olacaktır" dedi.

Yıllardır geleneksel olarak Dedeler mevkisi olarak bilinen tepede yağmur duasına çıktıklarını anlatan Doğan, "Burada pişirdiğimiz bu yemekleri halka dağıtacağız Allah rızası için. Çubuk halkından civar köylerden, kendi köyümüzden herkesi davet ettik. Burası Dedeler mevki olarak geçer. Yatırlar var işte yukarıda zirvede 4 tane kabir bulunuyor. Sabah erkenden oraya çıktık ve dua ettik. Şimdi inşallah Allah nasip ederse namazımızı kılacağız yemekleri dağıtacağız" diye konuştu.

Her yıl yağmur duasının aşçılığını gönüllü olarak yaptığını söyleyen Salih Karakuş da bir gün önce 4 büyükbaş hayvanı burada kurban ettiklerini ve bir gün dinlendirdikten sonra homaça yemeğini pişirdiklerini aktardı. Kendisi gibi gönüllülerle sabah 05.00'ten bu tarafa çalıştıklarını bildiren Karakuş, "Bu şekilde 4 kazan homaçamız var ve 200 kilo bulgurdan da pilav pişirdik. İnşallah Allah kurbanlarımızı kabul eder de rahmetini bol bol indirir. Allah da kalbimize göre yağmurunu verir inşallah" dedi.