Çubuk Ziraat Odası

Tarihçe

6469 Sayılı Türkiye Ziraat Odası Birliği Kanun ve Nizamnamesinin 20. maddesi doğrultusunda 22.08.1968 yılında Nuri Çetinkaya tarafından Çubuk çarşı merkezde Ovacık’lı Kazım Keser’in yeri kiralanarak Çubuk Ziraat Odası faaliyete geçirilmiştir. Çubuk ilçe ve ekonomisinin temeli tarım ve hayvancılığa dayalı olduğundan çiftçilerimizden Türkiye Ziraat Odaları Birliği başkanlığınca yılda bir kez olmak üzere yıllık aidat alınması bir yasaya bağlanmıştır. Sırasıyla Lütfü Yazıcı, Galip Gülcemal, Fahrettin Türkoğlu, Ünal Bal görevi devralmıştır. 01.01.2007 yılında Ünal Bal Çubuk ilçesinde bir binanın 3. katını satın alarak odanın kendi malı olan binada faaliyetini sürdürmüştür.  16.02.2011 tarihinde görevi devralan Orhan Gülle oda adına 11.05.2015 tarihinde aynı binanın 2. katını satın alarak, içerisinde tadilat ve onarım yaptırarak Ziraat Odası faaliyetlerini halen devam ettirmektedir.  Aynı zamanda Orhan Gülle Ünal Bal’ın satın aldığı katı Toplantı salonu haline getirterek çiftçilerimize kurs, eğitim ve bilgilendirme toplantıları verdirmektedir.