Çubuk Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Çubuk Ziraat Odası > Haberler > Çubuk'ta Dolu ve Sel, Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Çubuk'ta Dolu ve Sel, Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde dolu ve sağanak sonrası meydana gelen sellerden, ekili alanların büyük zarar gördüğü bildirildi.
Ankara'nın Çubuk ilçesinde dolu ve sağanak sonrası meydana gelen sellerden, ekili alanların büyük zarar gördüğü bildirildi. 

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, ilçede dolu ve sağanak sonrası meydana gelen sellerin, ekili alanlarda çok büyük zararlara neden olduğunu bildirerek, çiftçilerin kredi faizlerinin silinmesini ve hibe tohum verilmesini istedi.    

İlçedeki tarım alanlarının yüzde 80 oranın da zarar gördüğünü belirten Gülle, şunları öyledi: 

 "Bu yılı biz çiftçimiz açısından olumsuz bir yıl olarak değerlendiriyoruz. İlk olarak don vakası ile başlayan sezon, 30 Mayıs'tan sonra dolu ve yoğun yağışlarla birlikte sel baskınları ile devam etti. Bu sel basınlarından ilk tespitlerimize göre 35 mahallemizde 135 bin hektar alan zarar gördü. Şuanda ekilen ürünün cinsine göre yüzde 50 ila yüzde 80 zararla karşı karşıyayız. Yoğun dolu ve su baskınlarına maruz kalan tarlaları şuanda traktörlerle sürüyoruz. Buğday ve arpadan eser kalmamış. Hasar oldukça çok"  

Sebzede ve meyvede yüzde 90 ile yüzde 100 oranında zararlar olduğunu kaydeden Gülle, " Çiftçimiz tarlaya ekecek tohumu tarlasından kaldıramayacaktır. İlçe Ziraat Odası Başkanlığı olarak zarar gören çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve diğer yerlere olan borçlarının, faizlerinin silinerek ertelenmesi ve taksitlendirilmesi girişiminde bulunacağız. Ayrıca çiftçimize tohum desteği bulunulmasını da isteyeceğiz" dedi. - Ankara