Çubuk Ziraat Odası

Çubuk Ziraat Odası > Haberler > Çubuk ziraat odası başkanı gülle açıklaması

Çubuk ziraat odası başkanı gülle açıklaması

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, geçen yıl 380 bin dekar alan ekildiğini belirtti.

Çubuk ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle,

"Geçtiğimiz yıl 380 bin dekar alan ekildi. Bu alanda 85 bin ton buğday, 30 bin ton arpa ve 80 bin ton yem bitkileri ile nohut hasat edildi" dedi.

Gülle, yaptığı açıklamada, iki yıl önce 3 bin 502 üye ile aldıkları odayı bugün 4 bin 518 üyeye ulaştırdıklarını, göreve geldiği günden itibaren, yaptıkları arşiv çalışmasıyla odanın hafızasını oluşturduklarını söyledi.

Gülle, şöyle konuştu:

"Yaptığımız çalışma ile 1400 çiftçiyi ÇKS'ye (Çiftçi Kayıt Sistemi) kaydettik. Bugüne kadar hiç yapılmayan toprak analizini yaparak, yaklaşık 150 çiftçimizin arazisinde toprak analizlerini yaptık. Belediye başkanımızın desteği ile de ilk defa bu yıl İstanbul'da düzenlenen tarım fuarına katıldık. İlçemizin tüm ürünlerini buraya götürerek tanıtımını yaptık. Fuarda standımızı ziyaret edenlere yaklaşık 150 bidon turşu ikramı yaptık.

Geçtiğimiz yıl 380 bin dekar alan ekildi. Bu alanda 85 bin ton buğday, 30 bin ton arpa ve 80 bin ton yem bitkileri ile nohut hasat edildi. Örtü altı sebze ve çiçek yetiştiriciliği için toplam 111 adet sera yapıldı. Bununla birlikte 2012 yılında 8 işletme ve 43 kümeste 330 bin adet kanatlı hayvan, 62 işletmede 15 bin 600 küçükbaş hayvan, 1377 işletmede 30 bin büyükbaş hayvan, 1156 işletmede 20 bin süt hayvanı ve 33 işletmede 4 bin kovan arı varlığı kayıt altına alınmıştır.

İlçenin kuzeyinde bulunan bölgelerdeki arazilerin yüzde 90'lık kısmının intikalleri yapılmadığı için ÇKS'ye kayıt yapılamadığını vurgulayan Gülle, bu bölgedeki çiftçinin teşviklerden yararlanamadığı gibi ürünlerinin de kayıt altına alınamadığını bildirdi.

Devletin bu konudaki kolaylıklarından da bahseden Gülle, vatandaşların biran önce arazilerinin intikallerini gerçekleştirmelerini istedi.

İlçe olarak tarımsal varlık ve potansiyel olarak çok güçlü bir konumda bulunduklarını ifade eden Gülle, "2012 yılı Çubuk çiftçisi için iyi geçti diyemeyeceğiz. İnşallah 2013 yılı kazasız belasız, tabii afetlerin olmadığı, mahsulün bol olduğu fiyatların üreticilerin yüzünü güldürdüğü bir yıl temenni ederiz" dedi.